RTS verseny 2021

2019 szeptemberében a SZETE - Szegedi Történészhallgatók Egyesülete szervezésével, a BarCraft Szegeddel összefogásban került megrendezésre egy számítógépes RTS verseny, melynek döntője 2020 elején a The History Geek YouTube-csatornáján került közvetítésre.

A verseny most egy év szünet után a The History Geek, a DOSZ Történelem- és Politikatudományi Osztály és a SZETE - Szegedi Történészhallgatók Egyesülete partnerségével újra meghirdetésre kerül!

A csatorna és az említett szervezetek fontosnak tartják a történelmi ismeretterjesztést, és annak unortodox formáit is; ennek szellemiségébe illeszkedően történelmi tematikájú játékokban – kibővült választékkal – lehet nevezni, illetve idén bekerül egy történelmi múltú magyar játék felújított változata is!

A versenyre bárki nevezhet, több kategóriában is.

Nevezési határidő: 2021. április 18.

Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/sBjpX6m8PHF8Azw96

A selejtező forduló(k) lebonyolítására április 26. és június 13. között kerül sor. A döntőre 2021. július 3-4-én kerül sor, online formában.

Nevezni a következő játékokban lehet:
– Total War: Rome II
– Total War: Attila
– Total War: Medieval II
– Total War: Shogun II
– Total War: Empire
– Total War: Napoleon
– Wargame: European Escalation
– Wargame: AirLand Battle
– Wargame: Red Dragon
– R.U.S.E.
– S.W.I.N.E. – HD Remastered

A nevezés lezárultát követően selejtező fordulóra kerül sor, melyek csoportkörök formájában fognak zajlani. A játékosok két csoportba kerülnek beosztásra, melyek első helyezettjei automatikusan továbbjutnak a döntőbe, míg a 2. és 3. helyezettek egymás elleni mérkőzésen döntik el, kik juthatnak tovább, keresztmérkőzéses rendszerben (tehát A csoport 2. helyezettje a B. csoport 3. helyezettje ellen mérkőzik a döntőbe jutásért). Minden játék esetén négy versenyző jut a döntőbe a selejtező után.

A döntő egyeneskieséses formában fog zajlani: az első helyezettek számára sorsolásra kerül egy bejutó második, vagy harmadik helyezett, aki ellen egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, majd a két döntős szintén egy mérkőzésen dönti el a győzelem sorsát.

A döntő első három helyezettje Steam-kulcsot nyer – a dicsőség mellett!

Csak azok a játékok kerülnek be a végleges versenyprogramba, amik esetében legalább négy játékos jelentkezik! Négy játékos esetén mindenki automatikusan a döntőbe kerül. Kiegészítő szabály, hogy a Wargame: AirLand Battle és a Wargame: Red Dragon játékok közül, amennyiben mindkettő elérné, vagy meghaladná a négy nevezőt, az a játék kerül be a versenyprogramba, amelyre többen jelentkeznek!

A döntők idén is közvetítésre kerülnek a The History Geek
 YouTube-csatornáján.

Bővebb információért az alábbi e-mail címre írhattok: historygeek.la@gmail.com.