Rekordlétszám az Educatio Kiállításon

 

Rekordlétszám az Educatio Kiállításon

Immár 19. alkalommal rendezték meg 2019. január 10-12. között az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Hungexpo "A" csarnokában. A kiállítás rekordot döntött, ugyanis összesen 53 000 érdeklődő látogatott ki a három napos felsőoktatási seregszemlére, ahol közel 200 kiállító képviseltette magát. A kiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre és összekapcsolja a hazai, valamint nemzetközi felsőoktatásban résztvevő szereplőket.

A tavalyi sikeres megjelenést követően a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) idén is önálló standdal jelent meg a kiállításon, ahol a szövetség elnöke, elnökhelyettese, alelnökei, elnökségi tagjai, elnöki megbízottjai, Tudományos Osztályok elnökei és képviselői, valamint a szövetség munkatársai tájékoztatták a doktori képzés iránt érdeklődőket.

A stand népszerűségét jól mutatja, hogy a három napos kiállítás során rengeteg érettségi előtt álló fiatal, továbbá alap- és mesterszakos, valamint osztatlan képzésben részt vevő hallgató érdeklődött a kutatói pálya iránt és az abban rejlő lehetőségekről. A DOSZ standjához a doktori képzésben részt vevő doktoranduszok is nagy számban látogattak el, akik főként a komplex vizsgáról, fokozatszerzési eljárásról, külföldi ösztöndíjakról és a szövetség tevékenységéről, rendezvényeiről érdeklődtek. A stand munkájában résztvevők személyes élményeiket és tapasztalataikat megosztva igyekeztek minden kérdést megválaszolni és segítséget nyújtani az útkeresésben.

2019. január 10-én a Marriott Hotelben rendezték meg a kiállítás ünnepélyes megnyitóját, ahol Szabó Péter elnök, Molnár Dániel általános elnökhelyettes, valamint Pausits Péter gazdasági igazgató képviselte a szövetséget és egyeztetett a DOSZ stratégiai partnereivel.

Szintén a kiállításon került sor a DOSZ és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) 2019. január 1-jén hivatalba lépő elnökségeinek közös egyeztetésére, ahol többek között a közös projektekről, nemzetközi ügyekről, Tehetségmentor Programról, valamint a kutatói és oktatói életpálya segítéséről egyeztettek a résztvevők.