Meghívó az Orvostudományi Osztály alakuló ülésére

Tisztelt Doktoranduszok és Doktorjelöltek! Tisztelt Kollégák!

 

Örömmel értesítünk Titeket, hogy 2013. szeptember 12-én 13:00-kor megalakul a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) Orvostudományi Osztálya.

A DOSZ 2012-ben köztestületté vált, ezzel mozgástere is bővült. 2013 folyamán elkezdődött a tudományos osztályok kialakítása a szervezeten belül, mely igyekszik a Magyar Tudományos Akadémia struktúráját követni.

A tudományos osztályok célja az egyes tudományterületek iránt érdeklődő doktoranduszok összefogása és segítése. Így lehetőséget kívánunk teremteni, hogy az orvostudomány bármely területe iránt érdeklődő doktoranduszok megismerhessék egymás eredményeit, kutatásait. Tudományos konferenciák szervezésével publikációs lehetőséget kívánunk teremteni tagjainknak, együttműködve más tudományos osztályokkal, és tudományos szervezetekkel.

Ahogy a fentiekben szerepel, 2013. szeptember 12-én, csütörtökön 13.00-kor tartjuk az alakuló ülést a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Dékáni Kistanácstermében (7624, Pécs Szigeti u. 12.).

Külön örömömre szolgál, hogy az alakuló ülés közben zajlik a 2nd International Doctoral Workshop on Natural Sciences, melyet a még meg sem alakult, de már közösségként hatékonyan működő csapat szervezett. A rendezvényre már több mint 120 doktorandusz regisztrált be. Szeretettel várunk minden további érdeklődőt. (további információ: www.doctoralworkshop.com)

Az alakuló ülésen lehetőség lesz a tudományos osztályba való belépésre. amennyiben szeretnétek csatlakozni az osztályhoz, az alábbi email címen jelezzétek ezt nekünk, akkor is, ha nem tudtok megjelenni alakuló ülésünkön.

 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Springó Zsolt

DOSZ Orvostudományi Osztály elnök

 

 

 

Pécs, 2013. szeptember 5.