Látogatást tett a DOSz elnöksége az MTA elnökénél

A Doktoranduszok Országos Szövetségének vezetőit 2015. február 4-én fogadta Dr. Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
 

A találkozón értékelték a hazai PhD és DLA képzés helyzetét, valamint a doktori tanulmányok fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket. Szóba került a doktori fokozatszerzést nagyban elősegítő ösztöndíjprogramok folytatásának kérdése, valamint több ötlet is felmerült a külföldön dolgozó, kutató magyar PhD-sok hazajövetele ösztönzésére vonatkozóan.

Elnök Úr üdvözölte a DOSz érdekképviseleti és tudományszervezési tevékenységét, egyúttal lehetőséget látott az MTA és a DOSz közötti együttműködés folytatására.

 

Keresztes Gábor, a DOSz elnöke elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy az MTA elnöke  minden év elején találkozik a köztestület tisztségviselőivel, amely során egyeztetik terveiket, valamint prezentálják az előző évben megvalósult eredményeket. Ezáltal a két szervezet eredményes együttműködést tud kialakítani a fiatal kutatók támogatása és képviselete érdekében. Az idei találkozónak a különlegességét az adja, hogy mindkét szervezet élén tisztújítás történt az elmúlt évben