Fiatalok EUrópában Konferencia

Konferencia felhívás
 
A Sopianae Egyesület a Europe Direct Baranya Megyei Európai Információs Pont és a Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata szakmai védnökségével Fiatalok EUrópában címmel konferenciát rendez Pécsett.
 
A konferencia célja a tudományos alapokon nyugvó, tudományágak közötti párbeszéd elindítása az Európai Unió és a csatlakozás előtt álló országok fiatal értelmisége körében. A tagországokban élők pontos ismeretekkel rendelkeznek az Unió adottságairól, a csatlakozási szándékkal rendelkező országok fiataljai pedig új szemlélettel járulhatnak hozzá a két oldalú, de közös célú kommunikációhoz. A közös munka eredményeként, az eltérő szemszögből megközelített problémákat szintetizálva, közelebb juthatunk az egységes és még jobb, közös Unió megteremtéséhez.
 
A rangos szakmai plenáris és szekció előadások lehetőséget teremtenek a doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók számára kutatási területük bemutatására, ami mellett a kulturális, szabadidős programok színesítik a kétnapos rendezvényt.
 
A Konferencia 2015. november 13.–14. között kerül megrendezésre, Pécsett, a  Zsolnay Kulturális Negyedben.
 
A programmal kapcsolatos részletes információk, valamint a regisztrációs űrlap a www.fiatalokeuropaban.hu honlapon érhető el.
 
A konferencia fővédnöke:
Dr. Navracsics Tibor Ph.D., az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára
 
A konferencia védnökei:
Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke
Dr. Horváth Zoltán Ph. D., Baranya megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja
dr. Őri László, Pécs MJV alpolgármestere
dr. Cseropán Zsolt, a PTE Doktorandusz Önkormányzat elnöke
 
A konferenciára tisztelettel meghívjuk a téma iránt érdeklődő kollégákat, szakértőket. 
 
A regisztráció során a könnyebb kommunikáció érdekében a jelentkezőknek meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat, amiket bizalmasan kezelünk.
 
A regisztráció mellett az info@sopianae.com e-mail címre el kell küldeni egy 2500–4000 karakteres absztraktot, az előadás nyelvétől függően magyar vagy angol nyelven (egyéb módon beadott absztraktot nem tudunk befogadni), amivel együtt válik a jelentkezés érvényessé.
 
A regisztráció határideje: 2015. november 2.
 
Részvételi díj:
Konferencia teljes idejére (szállás, gálavacsora, reggeli, ebéd, programok) o Bruttó 10 000 Ft (Early birds regisztráció: október 18.-ig 8 000 Ft)
Konferencia teljes idejére szállás nélkül (gálavacsora, reggeli, ebéd, programok) o Bruttó 6 000 Ft (Early birds regisztráció: október 18.-ig 5 000 Ft) Egynapos részvétel (gálavacsora / ebéd, programok)
Bruttó 3 000 Ft (Early birds regisztráció: október 18.-ig 2 500 Ft)
 
Minden absztraktot lektorálási folyamatnak vetünk alá. Amennyiben az absztrakt nem felel meg a tudományosság alapvető kritériumainak, úgy a jelentkezést nem tudjuk elfogadni.
 
A regisztrációs folyamat utolsó állomása a részvételi díj befizetése a megadott határidőig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a részvételi díj befizetése nélkül jelentkezésüket nem áll módunkban elfogadni!
 
Amennyiben a szerző a konferenciakötetben publikálni kívánja kutatását, a formai követelményeknek megfelelő tudományos cikket legkésőbb 2016. január 31-ig kell elküldenie az info@sopianae.com e-mail címre. A tanulmányokat abban az esetben tudjuk befogadni, ha a jelentkező csatol egy lektori szakvéleményt, melyet tudományágának megfelelő PhD-, vagy DLA-fokozattal rendelkező, általa felkért szakember írt. További feltétel a kitöltött és aláírt szerzői nyilatkozat feltöltése is. Ezeket a dokumentumokat a www.fiatalokeuropaban.hu honlap  Konferenciakötet menüpontban találja.
 
Az elfogadott, lektorált tanulmányokat nyomtatott konferenciakötetben publikáljuk, melyben az ajánlást adó lektorok neveit is feltüntetjük.
 
Az absztrakttal és a tanulmánnyal szemben támasztott formai követelményeket jelen felhívásunkkal együtt hirdetjük meg. (A lektori vélemények, felkérő levelek és a szerzői nyilatkozat űrlapjai is elérhetőek a honlapon.) 
 
Hangsúlyozzuk, hogy csak olyan előadás anyagát áll módunkban megjelentetni, amelyet a szerző a konferencián előadott!
 
A konferenciával kapcsolatos kérdéseket az info@sopianae.com e-mail címen, vagy a www.fiatalokeuropaban.hu honlap  Kapcsolat menüpontjában lehet feltenni.
 

PROGRAM