Az EDC Nemzetközi Projektiroda állásfelhívása

Az European Doctoral Capital elnevezésű, nagyszabású projekt célja, hogy kifejezetten a PhD-tanulmányaikat végző fiatalok számára nyújtson lehetőségeket olyan programba ágyazva, amely nemzetközi jellegű tudományos, kulturális és szabadidős elfoglaltságot jelent.
 
Az EDC Nemzetközi Projektiroda az első fesztivált 2017-én augusztusában rendezi Debrecenben. Ezt követően minden évben más-más európai egyetemváros ad otthont a programsorozatnak. Terveinkhez meg kívánjuk nyerni Magyarország Kormánya, a Magyar Tudományos Akadémia, az Európai Unió illetékes szerveinek támogatása mellet a EURODOC, az európai egyetemek doktori iskolái, valamint kiemelkedő nemzetközi cégek támogatását is.
 
Az EDC-projekt célja, hogy minden évben egy-egy város lássa vendégül Európában a PhD-kutatásaikat végző doktoranduszokat, illetve kiállítóként mindazokat a doktori iskolákat, képzőhelyeket, intézeteket, ipari szereplőket, amelyek a fiatal kutatók megnyeréséhez be kívánják mutatni tevékenységüket. A kiállítók kutatásaik, jövőbeni terveik megvalósításához,  találhatnak alkalmas szakembereket. Rendezvényünkön külön is lehetőséget szeretnénk biztosítani a magyarországi végzős MA-hallgatóknak, hogy tudományos érdeklődésük és eredményeik alapján a PhD-fokozatuk megszerzéséhez leginkább alkalmas doktori programot ismerhessék meg - nemzetközi szinten.


Az EDC meghívott plenáris előadói az Európai Unió vezető tisztségviselői, európai tudósok, kutatók, cégvezetők, Európa tudományos, üzleti, társadalmi arculatát meghatározó személyiségek. Európa és a világ békés fejlődésének és együttműködésének egyik rendkívül fontos tényezője ugyanis az intellektuális elit együttműködési képessége, személyes kapcsolatrendszere a politika, a tudomány és a közélet számos területén. A rendezvény az európai doktorandusztársadalom igényes, értelmes, felelősségteljes megszólításával, a kulturális és szórakozási lehetőségek széles választékával meg kívánja szólítani mindazon fiatal tudósokat, akik számára a tudományos kutatás és a közösségi lét öröme egymáshoz közelálló, egymást kiegészítő, európai identitásukat is meghatározó értékek.
 
Az EDC Nemzetközi Projektiroda ennek megvalósítása érdekében 3 fő főállású munkatársat keres. A munkahelyi közösség feladata a fent leírt nemzetközi fesztivál szervezési munkálatainak elvégzése lesz. Alapfeltételek:
 
- Felsőfokú végzettség, és (lezárt vagy folymatban lévő) PhD-tanulmányok,
- az angol nyelv felsőfokú ismerete, magas színvonalú szóbeli és írásbeli kommunikáció,
- további egy vagy kettő nagy, európai nyelv felső-vagy középfokú ismerete,
- otthonos mozgás a hazai és/vagy nemzetközi tudományos közéletben,
- önálló, magas munkakultúrájú feladatmegoldás és munkavégzés.
 
A munkavégzés helye Budapest, versenyképes fizetés, megegyezés szerint. Jelentkezni 2015. december 30-áig lehet laszlo.szavay@gmail.com e-mail címen fényképpel ellátott részletes önéletrajzzal és frázisoktól mentes, eredeti gondolatokat tartalmazó motivációs levéllel. Utóbbi kapcsán kérjük a jelentkezőket, írják le, hogy leginkább milyen szervezési feladatokhoz éreznek magukban tehetséget, milyen feladatokat látnának el a leginkább. A jelentkezők egyéni szóbeli elbeszélgetésen vesznek részt. A munkába állás várható kezdete: 2016. január-február.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége az elmúlt években nemzetközi szinten is egyedülálló szervezeti fejlődésen ment keresztül. Szeretnénk, ha ez a fejlődés, közösség és szervezeti intelligencia szolgálna alapjául ennek a Magyarországról nemzetközi útjára induló új doktorandusz kezdeményezésnek.
 
Barátságos üdvözlettel:
 
Nagy Györgyi és Szávay László, az EDC Nemzetközi Projektiroda tulajdonosai