Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya

Bemutatkozás

A Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya (a továbbiakban MITO) 2013. június 14-én alakult. Céljául a matematikai és informatikai területen kutató doktorandusz hallgatók konferenciákkal, illetve pályázati lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatása mellett tudományos fórumok szervezését, valamint a két tudományterületekre specifikus problémák kezelését, közvetítését tűzte ki.
A www.doszmito.hu címen elérhető honlapunkon az osztály tagjai naprakészen tartanak három hírfolyamot a releváns konferencia felhívásoknak, a pályázati lehetőségeknek, valamint a MITO-val kapcsolatos híreknek. Emellett elkészítettünk és folyamatosan bővítünk és karbantartunk egy olyan adatbázist, amely a matematikai és informatikai tudományterületekhez tartozó doktori iskolák kurzuskínálatát gyűjti össze, a vendégáthallgatás intézményét elősegítendő.
A MITO elsődleges, éves rendszerességgel megtartásra kerülő rendezvénye egy három napos téli iskola, a Winter School of PhD Students in Mathematics and Informatics, melynek fő célja kettős. Az iskola résztvevői az évente megválasztott témakörben rangos plenáris előadásokon, valamint az azokhoz kapcsolódó intenzív kurzuson vehetnek részt, amelyért doktori iskolától függően tanulmányi kreditekben is részesülhetnek. Mindemellett a kulturális programok, valamint egy poszter szekció lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők megismerjék egymást, valamint egymás kutatási témáit. A megalakulásunk óta megrendezett két téli iskoláról további információkért kérlek látogass el honlapunkra!
Saját rendezvényeink mellett a MITO elkötelezett az informatikai és matematikai tudományterületeken a PhD hallgatókat segítő és felkaroló konferenciák és hasonló, már működő események támogatása mellett. Ilyenek a nagy múltra visszatekintő a Conference of PhD Students in Computer Science, valamint a Conference of PhD Students in Mathematics elnevezésű, a Szegedi Tudományegyetemen szervezett konferenciák, amelyeket Osztályunk 2014 óta támogat.
 
Az osztály tagjai
Cserép Máté - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatika Doktori Iskola
Friedl Gergely - Széchenyi István Egyetem, Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola
Hegyháti Máté - Pannon Egyetem, Informatikai Tudományok Doktori Iskola
Imre Gábor - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Informatikai Tudományok Doktori Iskola
Juhász Dávid - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatika Doktori Iskola
Karóczkai Krisztián - Óbudai Egyetem, Alkalmazott Informatikai Doktori Iskola
Králik Barnabás - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatika Doktori Iskola
Simon Levente - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatika Doktori Iskola
Simon Pál - Miskolci Egyetem, Hatvany József Informatikai Tudományok Doktori Iskola
Szí Brigitta - Széchenyi István Egyetem, Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola
Szlama Adrián - Pannon Egyetem, Informatikai Tudományok Doktori Iskola
Szommer Károly - Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdaságinformatika Doktori Iskola
 
 
További elérhetőség:
Az osztály Facebook-oldala, melyen az aktuális eseményekről, konferenciákról lehet tudomást szerezni!
 
Letölthető dokumentumok:
 


A Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya friss hírei / Hírarchívum

16 febr

Meghívó a 2. WSPS-re

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya szeretettel meghív a 2. WSPS-re (Winter School of PhD Students in Informatics and Mathematics), az informatikai és matematikai tudományok területén kutató doktoranduszok részére szervezett 2. téli iskolájára. A képzés2015. március 20. és 22. között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen kerül megrendezésre. A téli iskolánk célja a PhD hallgatók számára kettős, amely magába foglalja: egyrészt a tudományos-szakmai kapcsolatok megerős&iacu

02 ápr

CSM és CSCS konferenciák a Szegedi Tudományegyetemen

Két konferencia kerül párhuzamosan megrendezésre a Szegedi Tudományegyetemen a Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya égisze alatt 2014. 06. 30. és 07. 02. között. Az első a CSM (Conference of PhD Students in Mathematics, azaz a Matematikus Doktoranduszok Konferenciája) a második a CSCS (Conference of PhD Students in Computer Science - Számítástechnikai Doktoranduszok Konferenciája). Részletes program (angol nyelven) az alábbi linkeken érhető el: CSM CSCS