Összefog a közigazgatási utánpótlás „pro publico bono”!

2014. július 3-án együttműködési megállapodást kötött egymással a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működő Ostrakon Szakkollégium és a Doktoranduszok Országos Szövetségében működő Közigazgatás-tudományi Osztály. A felek megállapodása a közigazgatás fejlesztésének egy újabb mérföldkövét jelenti, ugyanis a közigazgatás-tudományban érdekelt, alap, mester és PhD képzésben résztvevő hallgatói szakmai közösségek egységben tudnak fellépni az állam működésének hatékonyabbá tétele érdekében.
A Közigazgatás-tudományi Osztály immáron egy éve töretlenül erősíti a tudomány kutató szakmai közösségét, közel félszáz taggal, országos képviselettel biztosítja a jelenleg doktori tanulmányokat folytató hallgatók szakmai koordinációját, érdekeinek képviseletét. Munkája során együttműködik a Magyar Kormánytisztviselői Karral valamint a rendvédelem és hadtudomány tudományos képviselőivel, erősítve a közszolgálati életpályák összehangolt működését, utánpótlás képzését, tudományos előrehaladását.
A közigazgatás-tudomány bázisintézményében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működő Ostrakon Szakkollégium tevékenysége hasonlóan sikeresen alakult az elmúlt időszakban, immáron az egyetemen hallgatói jogviszonnyal rendelkező közigazgatási alap és mester képzésben résztvevő hallgatók legjobbjait tömöríti magába a szakmai közösség, segítve ezzel már a hallgatói évek során való elköteleződést a magyar állam szolgálata iránt.
A Közigazgatás-tudományi Osztály és az Ostrakon Szakkollégium együttműködése, az elméleti síkon túl, immár a gyakorlatban is megerősíti az egyetem, a kar és a tudományos osztály példaértékű együttműködését továbbá kölcsönös támogatását. A jövőbeni közös célok között szerepel hasznos szakmai rendezvények, kutatói workshopok szervezése továbbá egy egyedülálló, átfogó közigazgatási esemény adatbázis működtetése, melynek segítségével a tudomány iránt érdeklődő hallgatók folyamatosan tájékozódhatnak az aktualitásokról.
 Dávid Máté, az Ostrakon elnöke és Juhász Lilla Mária, a DOSZ KTO elnöke
Az együttműködés kiemelt célja a közigazgatás-tudományi kutató-utánpótlás fejlődésének segítése, szakmai elmélyülés lehetőségének biztosítása, az alap, mester és PhD hallgatók kapcsolatának erősítése, átjárhatóság és fenntarthatóság biztosítása.
A doktori közösség kiemelt feladatának tekinti, hogy a feltörekvő hivatali generációk mentoraként bevezesse az érdeklődő hallgatókat a tudományos lehetőségek tárházába.