Meghívó a Doktoranduszok Országos Szövetsége Közigazgatás-tudományi Osztály Módszertani szakmai napok eseményére

Módszertani szakmai napokat
melyre szeretettel meghívunk minden érdeklődő kollégát.
 
A szakmai esték időpontjai: 2017. 06. 12-14. (hétfő, kedd és szerda) 16:00 – 19:30;
Helyszín: NKE Államtudományi és Közigazgatási Kar (1118. Ménesi út 5.), 201-es terem
 
A tavalyi évben elindult módszertani műhelysorozat a kutatásmódszertan és az empíria alkalmazásának általános kérdéseivel foglalkozott, míg az idén a társadalomtudományban alkalmazott leggyakoribb technikák mélyebb megismerése a cél. A három napos program mindegyikén egy módszerre fókuszál:  a kérdőívkészítésre, az interjúra és a csoportos kvalitatív technikákra. 
A program június 13-án (kedden) a fokozatszerzési eljárással kapcsolatos tapasztalatokról szóló beszélgetéssel, egy záróosztályüléssel, valamint egy borkóstolóval egészül ki. 
 
A rendezvénysorozat eladói az NKE Államkutatási és Fejlesztési Intézet speciális kutatástámogató egységének, a Mérési és Módszertani Irodának nagy „tereptapasztalattal” bíró munkatársai. Az Iroda kiemelt feladatának tekinti a kutatók és doktoranduszok empirikus, társadalomkutatási módszertant igénylő adatfelvételeinek szakmai támogatását és a kvantitatív és kvalitatív módszerek bemutatását, alkalmazásuk elterjesztését.
 
Minden érdeklődő kolléga részvételére számítunk, valamint kérjük, hogy a rendezvényt ajánlják valamennyi fiatal kutatónak és doktorandusznak figyelmébe, akik általános kutatás-módszertani ismereteit szeretné bővíteni, kutatást tervez, vagy készít elő, empirikus módszert alkalmazna, módszertani problémába ütközött a megvalósítás során, vagy az adatbázisok építésében és feldolgozásában szeretne hatékonyabbá válni.
 
A három napos rendezvény végén a résztvevők számára az Osztály Elnöke igazolást állít ki a doktori iskolák és témavezetők számára, hogy a kurzus elszámolhatóvá váljon a képzés során.
 
Szeretettel várunk mindenkit!
 
Üdvözlettel:
Bozsó Gábor
Elnök
DOSz KiTO
 
Tervezett program
 
1. nap. június 12. (hétfő)
16.00 – 19.30
A kvalitatív módszerek – Fókuszban az interjú
Előadó: Csuhai Sándor, kulturális antropológus, az NKE Módszertani és Mérési Iroda vezetője
 
 
2. nap
16.00 – 18.30
A csoportos kvalitatív technikák – Mikor jobb az fókuszcsoport, csoportos interjú, vagy a közösségi tervezés az interjúnál?
Előadó: Kéthelyi Gergely, szociológus, az NKE Módszertani és Mérési Iroda szakértője
 
18.45 – 19.30
Iránytű az útvesztőben - Hasznos tanácsok fokozatszerzéshez - beszélgetés
Előadó: Buda Lorina, közgazdász, az NKE Módszertani és Mérési Iroda szakértője
 
 
3. nap
16.00 – 19.30
A kvantitatív módszerek – Kérdőíves, bele merjek vágni?
Előadó: Demeter Endre, szociológus, az NKE Módszertani és Mérési Iroda vezető szakértője
 
 
Kérjük, hogy a részvételi szándékot, a napokat megjelölve, valamint kutatási területed és az empíriát tartalmazó kutatási részterületeidet és kérdéseidet a kozigazgatas.dosz@gmail.com címen jelezd.
 
 
A rendezvény FaceBook oldala: https://www.facebook.com/events/1457047864316629/