Meghívó a Doktoranduszok Országos Szövetsége Közigazgatás-tudományi Osztály

 
 MEGHÍVÓ
 
 
A Doktoranduszok Országos Szövetségének Közigazgatás-tudományi Osztálya
tisztelettel meghívja Önt a
 
Módszertani műhelysorozatának
második rendezvényére, melynek címe:
 
Amiről nem beszélnek a számok - félrevezető adatok, hibás értelmezések
 
A második műhely időpontja: 2016. 05. 17. (kedd) 17:00 – 18:30;
Helyszín: NKE Államtudományi és Közigazgatási Kar (1118. Ménesi út 5.), 201-es terem
A második műhely vezetője: Várhalmi Zoltán, az NKE Államkutatási és Fejlesztési Intézetében működő Mérési és Módszertani Laborjának szakértője
 
A modern, nemzetközi társadalomtudomány egyre erősödő elvárása a kutatások módszertanilag jól megalapozott, lehetőség szerint empirikus alátámasztása. Az empíriát tartalmazó, tudományos igényű, módszertanilag jól megtervezett, majd megvalósított kutatások és elemzések készítése komoly kihívás minden kutató számára.
 
A módszertani műhelysorozat célja a fiatal kutatók elméleti módszertani – kiemelten empirikus - ismereteinek gyakorlatorientált bővítése, az egyedi kutatás-módszertani esetek feldolgozása és az egyéni kutatási tanácsadás közvetlen, interaktív formában.
 
A rendezvénysorozat eladói az NKE Államkutatási és Fejlesztési Intézetben idén alakult, speciális kutatástámogató egységének, a Mérési és Módszertani Labornak a munkatársai. A Labor kiemelt feladatának tekinti a kutatók és doktoranduszok empirikus, társadalomkutatási módszertant igénylő adatfelvételeinek szakmai támogatását és a kvantitatív és kvalitatív módszerek bemutatását, alkalmazásuk elterjesztését.
 
A Módszertani műhelysorozatot ajánljuk valamennyi doktorandusznak és kutatónak, aki általános kutatás-módszertani ismereteit szeretné bővíteni, kutatást tervez, vagy készít elő, empirikus módszert alkalmazna, módszertani problémába ütközött a megvalósítás során, vagy az adatbázisok építésében és feldolgozásában szeretne hatékonyabbá válni.
 
A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program NTP-FKT-M-15-0003 kódszámú pályázati támogatásból valósul meg. A rendezvény FaceBook oldala: https://www.facebook.com/events/564508990396913/
 
Üdvözlettel:
 
Tózsa Réka és Bozsó Gábor 
         DOSz KiTO elnök és alelnök